Co wybrać RNS-510 COLUMBUS, czy PY-9933
Zwiń
X
-
Co wybrać RNS-510 COLUMBUS, czy PY-9933
Witam,
Jestem nowym użytkownikiem forum, dlatego z góry sorrki, za ewentualne byki, wynikające z niewiedzy.
Panowie kupiłem Octavię II Tour i proszę o podpowiedź jakie car audio wybrać.
RNS-510 COLUMBUS, czy PY-9933?
Auto zamówiłem bez fabrycznego radia, bo przegięli z ceną.
Kupiłem pakiet dodatkowy Optimum, czyli dodatkowy głośniki, itp.
Ewentualnie, gdzie mogę te radia kupić i u kogo zamontować?
Mieszkam we Wrocławiu, wiec im bliżej tym lepiej.
Z góry dzięki.Pozdrwiam,
MacioMacho
-
-
maciomacho, problem jest tylko w tym, ze wiekszosc TOURow ma stare gatewaye.
Skontaktuj sie ze mna via PW, postaramy sie cos ogarnac madrego.
Jesli nie zalezy Ci na navi, a tylko na fabrycznym radiu mam 2 Bolerka na stanie, w tym 1 nowe z polskiego salonu.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Pomoc zawsze moge.
Napisz PW co potrzebujesz z columbusem, to sie dogadamy, tu nie ma co smiecic. Insza inszosc to to, ze jesli masz Toura lub przed FL'a to najlepiej wymienic Gatewaya - chociaz Maru chyba nie zmienial, tylko mial jakies SW magiczne wgraneByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
misiek^wro powiedz mi gdzie sprawdze tego mojego gatewaya ? można to fizycznie sprawdzić ? odczytać bez podłączenia kompa ? bo nie mam nawet takiej możliwości. Jakie oznaczenie na nim powinno być żeby bolero działało bez problemów z aku. W razie czego gdzie kupić gateway i ile to kosztuje ? Jak coś wiesz to daj znać to bym te radio wziął od ciebie przed urlopem :wink:
Pozdro i sorki za ot.
Komentarz
-
-
@conan :
Tak można trzeba rozebrać dół deski rozdzielczej pod kolumną kierownicy tam jest on osadzony.
Ja swój kupiłem używany na alledrogo zapłaciłem 130 lub 150 PLN ( dokładnie już nie pamietam )
GW jeżeli ma obsługiwać czujniki cofania to sprwadzone są
Jeżeli chodzi o nomenklaturę to :
1K0907530"AA"
1K0907530"AD"
1K0907530"P"
Misiek^Wro jeszcze pewnie dopisze reszte bo ja juz nie pamietam.Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
-
conan, mozna tez sprawdzic organoleptycznie - jesli masz dwie rece sprawne, to nalezy rozkrecic plastiki pod kierownica - aby to uczynic sciagasz listwy ozdobne lewa i prawa - zwyczajowo podwazajac sruobkretem.
Nastepnie wciskasz wlacznik swiatel do srodka i przekrecasz w lewo - odrygluja sie rygle, mozna go wyjac i wypiac.
Sciagasz oslone bezpiecznikow - tam tez jest jedna sruba, wyciagasz pianke ochronna.
Wykrecasz sruby - po jednej pod ozdobnymi listewkami, reszta od spodu - przydatna latarka. Jest ich chyba 5 sztuk o ile pamietam.
Pozniej latarka namierzasz niewielka puszke, tak 10 na 10 cm i gubosc 2 cm i w peaku 4cm wygladajaca tak jak na zalaczonych foto.
Zczytujesz nr z tego sterownika, podajesz na forum i reszte robie ja - tj analizuje :PByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz